Slipning, betsning och överkast

Idag har jag slipat färdigt bordet som hör till mina vackra stolar och betsat sitsarna samt stolsdynorna. Här kommer några bilder på arbetet:

Bordet. Benen och underredet ska jag måla vitt, bordsskivan har fått sitt första lager bets.


En av sitsarna som jag betsat. Färgen är egentligen mer lila, men jag hoppas att den kommer att bli ungefär såhär när den har torkat...


Lapptäcket igen. Nu sitter fyra av de nio färdiga bitarna ihop. I fredags rev jag bitar som nu skall fållas och sys ihop. Det finns en risk att jag blir tvungen att köpa mer tyg också...

Lapptäcket

Här kommer en första tjuvtitt på lapptäcket. jag har än så länge gjort nio stycken sådana här rutor som skall sys ihop, men jag kommer att behöva 26 stycken, så än är jag inte klar på länge. Vad tycker ni så länge?


Såld!

Fantastiskt, den såldes på en gång! Jag är supernöjd! Nu har vi några extra kronor att lägga undan till vår framtida lägenhet.

Säljes: Gustaviansk 1700-talssäng

Nu ska jag försöka sälja min vackra säng, mitt under den pågående lågkunjunkturen. Den står i Söderhamn, hör gärna av er om ni är intresserad.

Här kan ni se blocketannonsen.








Tilda

Nu har det varit tyst från min sida ett tag, så jag tänkte uppdatera er lite om vad jag har hållit på med. I veckan har jag möblerat om lite i Nyköping, min västa blev stulen på vägen tillbaka till Söderhamn och jag har börjat så smått på mitt lapptäcke. I helgen har jag suttit ungefär 12 timmar med det. Här kommer några bildbevis...


Jag och Olof beställde två Tilda-böcker, som jag har underhållt mig med till och från sedan vi köpte dem. Brickan hittade jag på Karlsson, och efter det tog promenaden hem ungefär dubbelt så lång tid som promenaden dit, eftersom jag köpt alldeles för mycket.



Ommöbleringen innebar att vår bokhylla fick flytta från hallen in i sovrummet. På hyllan ser ni mina två loppisfyndade ljusstakar, en ram som jag fick av lillebror för en massa jular sedan och som jag fortfarande inte hittat några bra bilder till (det sitter ett par bitar tapet i den nu), samt ett underbart keramikfat i form av ett löv som jag fick i födelsedagspresent av svärfamiljen (kan man säga så?).





På tågresan hem blev min resväska stulen, med datorn i. Dock så ringde "väsktjuven" senare på kvällen och förklarade att hon tagit fel väska. Det visade sig vara ingen mindre än formgivaren Pia Amsell, knuten till Sagaform.



Leta, leta lägenhet

Vi letar ju lägenhet för fullt nu, för trots att vi har sagt att vi inte ska köpa en förrän allra tidigast till hösten så är det ju bra att bilda sig en uppfattning om var vi vill bo och vad vi inte kan leva utan. Än så länge har vi kommit på några önskemål och krav som vi har på objekten.

Krav:
- Den ska ha en köksfläkt
- Den får max ha en avgift på 3000 kronor i månaden
- Den ska ha minst två rum...

-...och vara på minst 55kvm

Önskemål:
- Den får gärna ha en balkong, helst inglasad
- Den ska helst ha ett centralare läge än där vi bor nu
- Den bör ha plats med tvättmaskin
- Det får gärna ha tre rum...
-...och den bör vara på minst 65kvm
- Där bör finnas möjlighet till parkering
- Den ska helst ha fönster som vetter mot ett lugnt område. Vi vill inte bo ovanför nattklubbar eller med fönster som vetter mot en parkeringsplats.
- Den ska gärna ha fönster i badrummet

Det här är vad vi har kommit fram till genom att titta på lägenheter än så länge, men listan kommer nog att fyllas på allt eftersom. Vi har redan kommit fram till att de flesta lägenheter har badkar, och genom att riva ur dem och installera en dusch får man ju plats med en tvättmaskin också, så vissa kompromisser är vi beredda att göra.

Så vad tror ni, är det någon av er som har en lägenhet som stämmer in på det här i centrala Nyköping?


Kryddhyllan 2

Håll med om att den blev bättre?


Den vita färgen har sprayats på och bokstäverna är tryckta med stämplar och akrylfärg. Jag är tveksam till texten, men i övrigt nöjd. Som ni kan se har jag dessutom börjat fylla den med pärlor...

Kryddhyllan



Här kommer en bild på kryddhyllan som jag köpte idag. Visst är den ful? Nu är hyllan och locken till burkarna vitsprayade och burkarna har blivit rengjorda och förlorat etiketterna. Jag ska försöka lägga upp en efter-bild imorgon om den hinner torka tills dess. 

Loppis igen

Jag sprang förbi loppisen idag igen och hittade ett supersött kryddställ komplett med burkar. Det ska sprayas vitt, och burkarnas korkar ska nog också få byta färg. Sen funderar jag på att ta bort etiketterna och förvara pärlor i dem istället. Ska se om jag kan få upp bilder ikväll.

Igår gjorde jag en beställning hos Panduro, så om några dagar borde jag få stenfärg (det fick bli vit, så förhoppningsvis kommer krukorna att se lite ut som marmor), tyg, och tre krukor i trä som jag tänke plantera oregano, timjan och basilika i.


Krukor för kryddor, Pandurohobby, 89 kronor

Loppisfynd


Jag var på loppis idag och hittade två ostfat för 20 respektive 15 kronor, fyra ostknivar i nysilver för 10 kronor och en tvåarmad ljusstake i nysilver för 20 kronor. Ljusstaken är i samma serie som den fyrarmade som jag tidigare köpt på loppis.

Ostfaten hittade jag på helt skilda platser, med olika säljare och pris. Det är ju roligt att hitta två matchande! Dessutom hittade jag en exakt likadan kruka som sist när jag var där, så nu har jag två stycken som ska målas med stenfärg!

RSS 2.0