Panduro

Det blev ingen väntan med att beställa tygerna, min käre far skrämde upp mig genom att fråga "är du säker på att de kommer att finnas kvar till hösten?". Istället blev det en beställning igår, då jag även passade på att beställa några andra saker.

Bland annat detta syskrin, caméberlockerna och sticherymotivet, allt från Tilda. Det ska bli så spännande att få det!Sticherymotivet tänkte jag brodera i tilda-färger och sy in i mönstret till en av kuddarna som hör till överkastet.


Lapptäcket

Igår sydde jag ihop de sista bitarna som jag hade till lapptäcket. För att kunna fortsätta krävs alltså att vi köper mer tyg, men det blir nog ett projekt som får vänta till hösten. Så länge har jag två andra tyger som väntar, det vita till stolsdynorna och ett vackert vitt med blått blommönster som ska få bli ett fodral till våra extratäcken.

Jag gillar vårt blivande överkast än så länge, vad tycker du?


Lavoar

Nya tider, nya projekt... Nyligen så hittade jag en gammal lavoar i boden som morfars kusin en gång ägt. Jag gillade formen på den, trots att jag inte riktigt klarade av färgen, så häromdagen började jag skrapa den för att kunna måla om den och ta med den till Nyköping.

Det visade sig att den under det översta lagret färg var målad för att se ut som ädelträ. Jag får alltså plocka fram slipmaskinen även här för att kunna få den trären.

Så här såg den ut när jag började...



...och efter ett varv med skrapa och värmepistol...


Teatime!

En shoppingtur till Glada Hudik idag resulterade i den här söta porslinsburken, som kommer att få ersätta standardförpackningarna som tepåsarna kommer i. Påsfaten fick också följa med hem, så nu ser jag mysiga frukostar framför mig med stora koppar te, rostat bröd och minst fyra olika sorters marmelad. Tänk vad nya fynd kan sätta fart på fantasin.

Burk "Tea" 99 kronor hos Fasett.
Tepåsfat 15 kronor (!) styck hos Claes Olsson



Helg

Wiho, jag har tre dagars ledighet, så ni kan ju gissa vad det kommer att betyda! Pyssel!

Idag ska jag försöka måla bordet en gång till (det blir den andra strykningen, kommer nog att behövas tre), pilla med lapptäcket och göra tavlor. Jag ska försöka att visa bilder på projekten allt eftersom...

Här kommer förresten bilder på fönstret som jag köpte häromdagen:

När jag köpte det var det fullt av små block i det äckliga gröna materialet som man brukar sticka torkade blommor i... Jag städade ur det, lade i tillklippta bitar av skumgummi, avsedda att användas till stolsdynor, och sträckte tyg över. Tyget är Teatime, som såldes på Åhlens förra året...



Och så här tänkte jag använda det, genom att hänga upp smycken som jag just nu inte använder i det, för dekoration. Här är ett av mina Eline Evelyn-halsband med bergskristall. Vad tycker ni?


Loppis

Idag blev det loppis igen. Det blev en till tvåarmad silverljusstake, även den för 30 kronor, och ett litet tittskåp i form av ett fönster. Det får nog bli någon form av smyckesdisplay. Jag har en idé i huvudet, men jag vill ha tag på lite vitt spetstyg.

Sen har jag gått och förälskat mig i different designs trähjärtan. Det kanske blir ett par sådana innan allt är över med.


RSS 2.0